Okulumuzda Üniversite Tanıtımları Yapıldı

Sınıf rehber öğretmeni tarafından yönlendirilen ya da bireysel olarak rehberlik servisine başvuran öğrencilerle Bireysel Psikolojik Danışma yapılmıştır.

Öğrencilerle yapılan Bireysel Psikolojik Danışma sonucunda gerekli görülen öğrenci velileri okula davet edilerek; sınıf rehber öğretmeni, okul rehber öğretmeni ve veli işbirliği yapılmıştır.

10. ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak ders seçimi sunumu yapılarak, alan seçiminin meslek tercihleri üzerindeki etkileri, YKS'de hangi mesleğin hangi alandan tercih yapıldığı anlatılmış, talep eden öğrencilere Akademik Benlik Kavrama Ölçeği, Holland'ın Mesleki İlgi Envanteri uygulanarak yorumlanmıştır.

12. sınıflara yönelik olarak Milli Savunma Üniversitesi(MSÜ) tanıtılarak, başvuru süreci, öğrenci olma koşulları anlatılmıştır.

Sınıf rehber öğretmenleri ile öğrenciler hakkında düzenli olarak görüşülerek gerekli durumlarda müşavirlik ve yönlendirme yapılmıştır.

21-01-202221-01-2022

Yayın: 21.01.2022 - Güncelleme: 21.01.2022 15:39 - Görüntülenme: 123